Lintusalo

Lintusalon kylä sijaitsee saaren pohjoispäässä. Se on alkujaan ollut saaren suurin kylä. Vieläkin siellä on eniten peltoja ja yksi toimiva maatila, jossa kasvatetaan kyyttö-karjaa. Pellot on osin vuokrattu pois, joitakin on myös metsitetty.

Lintusalon Vaalahdessa toimi vielä 1990-luvulla saariston viimeinen kauppa. Se lopetti toimintansa vuonna 2000, kun kauppiaspari jäi eläkkeelle.

Kylässä asuu kymmenkunta ihmistä, kun vielä 1950-luvulla asukkaita oli yli 60. Kylässä eli 1912 – 1982 Seppä-Nesto eli Nestori Reponen, jonka tarinasta Juha Vainio teki laulun Vanhoja poikia viiksekkäitä. Laulussa Nestorin sukunimi on Miikkulainen. Nestorilla oli Vetojaon rannalla sauna, jonka rappusilla hän soitti haitaria, kun norppa nousi läheiselle kivelle musiikkia kuuntelemaan. Sauna paloi 1968, mutta sen perustuksille rakennettiin 1980-luvulla uusi sauna. Paikan omistava maatila, nykyään aamiaismajoitusta ja venevuokrausta tarjoava matkailuyritys Nestorinranta järjestää opastettuja kävelykierroksia Nestorin jalanjäljille.