Lintusalonsaari

Lintusalonsaari on pinta-alaltaan Puumalan eteläisen saariston suurin saari. Sen länsipuolella pitkin Vetojakoa kulkee saariston toinen syväväylä, jota kulkevat Mikkelistä tai Ristiinasta ylävesille seilaavat laivat ja päinvastoin.

Saaressa on viisi kylää: Lintusalo ja Kauppila pohjoisosassa sekä Maunola, Uikkaala ja Repola eteläosassa. Saaren eteläpäässä on kallioinen Suurniemi, josta huikeat näköalat Saimaan selille itään, etelään ja länteen.

Lintusalokin katkeaa Liimattalan tapaan melkein keskeltä kahtia ja tässä kapeimmassa kohdassa on korkea harju, jonka päällä on Lintusalon koulu. Koulutoiminta tuli koululla päätökseen keväällä 1979, mutta toimita jatkuu siellä edelleen, sillä kyläläiset ostivat koulun itselleen. Koululla järjestetään erilaisia leirejä ja muita tapahtumia. Koulu on vuokrattavissa erilaisiin tilaisuuksiin. Koululla on kunnostettu laitoskeittiö, jossa pystytään valmistamaan ruokaa isollekin porukalle.

Lintusalon koulun rannassa on rantasauna, jota vuokrataan lomailijoille. Saunan tuvassa ja parvella on nukkumapaikat jopa 10 hengelle.